Trigger- ja akupiste käsittely

infraspinatus.jpgTriggerpiste on kudoksessa esiintyvä neulanpään kokoinen alue, jota mekaanisesti ärsyttämällä provosoituu kipu etäällä itse ärsytyskohdasta.   Esim. alemman lapalihaksen triggeri voi säteillä olkapään etupuolelle ja käteen aiheuttaen särkyä ja puutumista.

Potilailla, joilla saadaan huonoja hoitotuloksia on hoidettu usein kivun heijastealuetta, eikä varsinaista sen aiheuttajaa. Triggerkivut voivat stimuloida monia kiputiloja kuten päänsärkyä, silmäsärkyä, korvakipua, rintakipua, hermojuurioireistoa, lihasheikkoutta, koordinaation heikkoutta, hikoilemista, huimausta ja unettomuutta.

Triggerpiste käsittely voidaan tehdä normaalin hoidon yhteydessä.

Akupunktio poistaa kipua, erityisesti tylppää ja jomottavaa kipua. Sitä käytetään mm. lihasten jäykkyyden, nivelsärkyjen ja pinnetilojen hoidossa. Sillä on usein hyvä teho myös fibromyalgioihin eikä se tuota elimistölle vieraita kemiallisia aineita kehoon. Akupainanta on turvallinen hoitomuto, jossa akupunktiopisteitä stimuloidaan ilman neuloja. Akuhieronnassa käydään kyseiseen vaivaan liittyvät akupunktiokanavat läpi.